Doe mee met Actiepartij Haarlem! 

Wil jij ook bijdragen aan een beter Haarlem? Dat kan!

Doe mee op de manier die bij jou past: 

Actiepartij Haarlem

Als lid praat je mee over wat er speelt in de stad en beslis je over de koers van de partij! 

Actiepartij Haarlem

Zonder kiezers geen Actiepartij! Help mee met campagne voeren, online en in de wijk!

Actiepartij Haarlem

Jouw bijdrage helpt de partij actief en gezond te houden. Groot óf klein!  

Lid worden?

Als kleine, lokale partij zijn we altijd op zoek naar nieuwe leden. Leden die onze visie delen over een sociale, duurzame en creatieve stad. Onze leden zijn een bont gezelschap van betrokken Haarlemmers. Ze zijn actief voor de stad en voor de omgeving. Dat doen ze op allerlei manieren en vanuit verschillende perspectieven. 

Wat doe je als lid?  

Als lid steun je Actiepartij Haarlem en beslis je mee over de koers van de partij. Onze leden zijn ook onze oren en ogen in de gemeente. Zij zien in hun eigen omgeving wat anders kan en beter moet.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering bespreken we wat er speelt in de stad. We gaan met elkaar en de raadsleden in gesprek over acties en standpunten van de partij. Als lid beslis je mee over: 

 • het verkiezingsprogramma
 • de kandidatenlijst 
 • het campagneplan 
 • de jaarrekening


De ledenvergadering is in ieder geval 1 keer per jaar. Maar we komen meestal vaker bij elkaar. Om bij te praten, om plannen te maken of om actie te voeren! 

Toch liever iets minder actief? Als passief lid steun je Actiepartij Haarlem met jouw contributie. We houden je op de hoogte van onze activiteiten en natuurlijk ben je altijd welkom op de ledenvergadering. 

Hoe word je lid?

Lid worden is heel makkelijk! Voor €12 euro ben je al een jaar lid. En je zit nergens aan vast!
Je kan direct lid worden door je in te schrijven via het ledenformulier en de contributie over te maken. 

De contributie betaal je per jaar. Dit is minimaal €12 euro. Maar meer is altijd welkom! De Actiepartij krijgt als lokale partij geen financiële steun van de overheid. Wij zijn daarom blij met elke bijdrage, klein of groot! Extra contributie behandelen wij als een gift. 

Wil je eerst meer informatie voordat je besluit om lid te worden? We leggen je graag uit wie we zijn en wat we doen. Of kom een keer kijken bij onze Algemene Ledenvergadering. Vul het contactformulier in en iemand van Actiepartij neemt contact met je op. 

De Actiepartij staat voor het vrije en onafhankelijke geluid in de gemeenteraad. Het leukst is het contact dat je met mensen uit de stad hebt. Met belangenorganisaties en wijkraden. Maar natuurlijk ook met individuele Haarlemmers, die om wat voor reden dan ook je aandacht vragen voor situaties waar zij zelf, of anderen, mee worstelen.


Het is fantastisch als je iets voor ze kunt betekenen.


 - Sjaak Vrugt

Help mee! 

Op 16 maart 2022 zijn de verkiezingen. De komende weken is daarom veel te doen. Met een paar uur kan je al verschil maken! Vind jij het leuk om mee te helpen? Kijk hieronder wat je zou kunnen bijdragen: 

 • Campagne voeren

Ga namens Actiepartij Haarlem de straat op om inwoners te informeren over onze partij en programma! 

 • Foto's maken

Lokale en actuele beelden voor op de website en sociale media die laten zien wat er speelt en wat we doen.

 • Sociale media

Ben jij goed in Facebook, twitter en/of instagram en vind je het leuk om actief contact te maken met mogelijke kiezers? Help dan mee in onze online communicatie.

 • Tekstredactie

Weet jij hoe je onze boodschap begrijpelijk, interessant en overtuigend kan brengen? Of pluis je graag teksten uit op zoek naar taalfouten? Help dan mee om zoveel mogelijk Haarlemmers te bereiken! 

 • Plannen en organiseren

Kan jij goed agenda's bijhouden? Snel schakelen en duidelijk communiceren? Help dan onze kandidaten met het bijhouden van de verkiezingsagenda. 

 • Contactpersoon vrijwilligers

Vind jij het leuk om leiding te geven? En hou je overzicht, ook als het hectisch wordt? Versterk dan het campagneteam en onderhou het contact met de vrijwilligers.  

 • Artiesten

Actiepartij Haarlem steunt vanaf de start de lokale cultuur. Steun jij ons? Bijvoorbeeld door een optreden bij een bijeenkomst of onze Actieparty. Of met Actiepartij (street)art. Of doneer die Frans Hals waar je toch op bent uitgekeken.. 

 • Posterplakker of flyeraar

Ben jij graag lekker in beweging? En fiets je regelmatig door de stad? Help dan mee om in de wijken ons programma onder de aandacht te brengen. 

 • Fondsenwerver 

We zijn een kleine partij met een dito budget. Weet jij hoe je dat (een klein beetje) meer maakt? 

 • Inhoudsdeskundige

Weet jij alles van een onderwerp of thema dat onze partij belangrijk vindt? Draag dan bij bij de voorbereiding van de raadsvergaderingen of bij de verkiezingsdebatten. 

 • Mentale en fysieke ondersteuning:

Onze kandidaten zijn de laatste weken overal om te spreken over ons programma. En het is dan erg fijn als er leden in de zaal zijn om wat energie te brengen. En je steekt er natuurlijk ook nog eens wat van op! 

 • Lijstduwers

Woon jij in Haarlem en heb je een groot netwerk? Sta je achter de standpunten en de werkwijze van Actiepartij Haarlem? En kan jij mensen overtuigen om te stemmen op de meest sympathieke partij van Haarlem? Wordt dan lijstduwer! 

Doneer aan Actiepartij Haarlem! 

Als lokale partij krijgen wij geen financiële steun van de overheid. Wij zijn daarom blij met elke bijdrage, klein of groot! Jouw bijdrage helpt om onze partij gezond en actief te houden. Wij gebruiken de giften voor de verkiezingscampagne, het onderhoud van de website en de kosten voor bijvoorbeeld vergaderingen. Een gift heeft geen invloed op de koers, stijl of beslissingen van de partij. 

Doneren kan door jouw bijdrage over te maken op rekeningnummer NL39 TRIO 0198060920 ter attentie van Politieke Vereniging Actiepartij, o.v.v. donatie. Heb je vragen over jouw gift? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier